Hello everyone
Here I am again, back after a period of absence. I had very little time to dedicate to the blog. The beginning of a new job as a cook in a restaurant, the us usual work in the school kitchen and also a plan to give some workshop lessons at home .. All this has made my days very full. But now I'm back to give you some more recipes. And, now I want to offer you something sweet, just that you may forgive me...
One of the most known and appreciated Italian desserts in the world ... guess what? ...
The 'tiramisu'!!! I love it ... and you?
Ciao a tutti!
Rieccomi ritornata dopo un periodo di assenza. Ho avuto
pochissimo tempo da dedicare al blog. L'inizio del nuovo lavoro come cuoca in
un ristorante, il lavoro di sempre nella scuola di cucina e anche il progetto
di fare qualche workshop a casa.. tutto questo ha reso le mie giornate molto
piene. ma ora sono ritornata per regalarvi altre ricette. E per farmi
perdonare, oggi voglio proporvi qualcosa di dolce...
Un dolce italiano tra i più conosciuti e apprezzati al
mondo.. indovinate un pò?...
Il 'tiramisù'!!! Io lo adoro...e voi?
by Carmen |
For 5-6 persons:
Tiramisù
Tiramisù
250 gr mascarpone
3 eggs
90 gr sugar
200 gr savoiardi
Cocoa q.b.
Coffee
q.b.
40
gr dark chocolate
1
teaspoon of rum
A
pinch of salt
First,
prepare the coffee and put it in a bowl and let it cool. Separate the white
eggs from the reds. Add the half of sugar to the reds and reduce everything to
a cream.
Add
the mascarpone to the mixture while continuing to mix everything. Add also the
liquor.
After,
put the remaining sugar in the white eggs and beat them until the mixture
becomes stiff. When the eggs are beaten well, add them in the mascarpone cream
by spoonfuls, trying to mix it top-down in rotation so that the eggs white does
not sink.
Chop
the chocolate and put it aside.
Now
you can make your tiramisù.
You
can use the cups to make individual portions or use a tray that is not too
large to make the classic rectangular shape.
Dip
your savoiardi in the coffee and place them in cups or tray. Once filled up by
savoiardi, put the mascarpone cream and some chocolate.
Finally, sprinkle the
surface with plenty of cocoa powder (if you have the tray instead of the cups,
you have to make another layer of savoiardi and again the cream before dusting
with cocoa).
Put your mini tiramisu or your tray (cover with
plastic wrap) in the fridge for at least 3 hours before serving.
by Carmen |
Per 5-6 persone:
Tiramisù
Tiramisù
250 gr mascarpone
3 uova
90 gr zucchero
200 gr savoiardi
Cacao amaro q.b.
Caffè q.b.
40 gr cioccolato fondente
1 cucchiaino di rum
Un pizzico di sale
Come prima cosa preparate il caffè e mettetelo in una
ciotola e lasciatelo raffreddare. Separate l’albume dai rossi. Unite ai rossi
lo zucchero e riducete a crema.
Unite il mascarpone al composto continuando ad amalgamare
il tutto. Aggiungete anche il liquore.
Dopo mettete lo zucchero rimasto negli albumi e montateli a
neve.
Una volta montati per bene unite il composto a
cucchiaiate alla crema di mascarpone cercando di mescolare dall’alto verso il
basso in modo rotatorio in modo da non far smontare l’albume.
Tritate il cioccolato e mettetelo da parte.
Tritate il cioccolato e mettetelo da parte.
Ora si può iniziare col realizzare il vostro tiramisù.
Potete usare delle coppette per fare singole porzioni oppure utilizzare un
vassoio non troppo grande per realizzare la classica forma rettangolare.
Prendete il caffè . Intingete i vostri
savoiardi e disponeteli nelle coppe o nel vassoio. Una volta riempito il piano
dai savoiardi mettete la crema di mascarpone e un po’ di cioccolato.
Spolverate infine la superficie con abbondante cacao amaro (se fate il vassoio invece delle coppette, rifate un altro strato di savoiardi e di nuovo la crema prima di spolverare col cacao).
Mettete i vostri mini tiramisù o il vostro vassoio (coperto con la pellicola) nel frigo per almeno 3 ore prima di servire.
Spolverate infine la superficie con abbondante cacao amaro (se fate il vassoio invece delle coppette, rifate un altro strato di savoiardi e di nuovo la crema prima di spolverare col cacao).
Mettete i vostri mini tiramisù o il vostro vassoio (coperto con la pellicola) nel frigo per almeno 3 ore prima di servire.
The 'Tiramisù....I miss your tiramisù.....and your is very perfect!!! oh ... I would eat it!!!!
ReplyDeletethanks :):)!!! I'm sure that we will eat it together again!
DeleteI hope it! I'm a very fan of your tiramisù.
DeleteMeanwhile, I would ask you if you know a valid recipe for "pasta choux".....ehm....thx!!!
thanks!!!
DeleteI've never made "pasta choux" but here (http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-per-choux.html )there is a very good recipe.. ;)
a big kiss!