As I promised, here is a second very tasty recipe. Enjoy your meal and for italian friends: enjoy the feast of the Immaculate Conception.
Come promesso ecco una seconda ricetta molto
sfiziosa. Buon appetito e per gli amici italiani: buona festa dell’Immacolata.
Courgettes
stuffed with tuna and mint fragrance
8 little courgettes or 3 large
courgettes
150 gr tinned tuna
2 slices of white bread
2 spoons of milk
1 spoon of mint
1 onion
50 gr Parmesan cheese
3 anchovy fillets
in oil
2 spoons of capers
1 egg
Pepper q.b.
Salt q.b.
Extra virgin olive oil q.b.
Wash the courgettes and boil them in salted
water for about ten minutes. Meanwhile, cut the bread into squares and place in
a bowl with milk. Chop the onion finely and brown it in a frying pan with oil and
chopped anchovies. Drain the courgettes, cut the ends and divide them on their
long side (if you use large courgettes divided them into two parts and then cut
them on their long side). Remove the pulp with the help of a spoon and add the fried
onions and anchovies and cook for a few minutes. Squeeze the bread and place in
a bowl, add the Parmesan cheese, capers, tuna, fried, egg, mint, salt and
pepper and mix everything. Fill the courgettes with the mixture. Put them on a
baking tray lined with baking paper and bake for 20-30 minutes at 180 degrees.
Let the courgettes cool for 5 minutes before serving.
by Carmen |
Zucchine ripiene al tonno e profumo di menta
8 zucchine piccole
o 3 zucchine grandi
150 gr tonno in
scatola
2 fette di pane
bianco
2 cucchiai di
latte
1 cucchiaio di
menta
1 cipolla
50 gr formaggio Parmigiano
3 filetti di
acciughe sott’olio
2 cucchiai di
capperi
1 uovo
Pepe q.b.
Sale q.b.
Olio extra vergine
di oliva q.b.
Lavate le zucchine
e lessatele in acqua salate per circa dieci minuti. Nel frattempo tagliate a
quadretti il pane e mettetelo in una ciotola insieme al latte. Tritate la
cipolla finemente e fatela soffriggere in una padella con l’olio e le acciughe
tritate. Scolate le zucchine, tagliate le estremita’ e dividetele a meta’per il
lungo (se usate le zucchine grandi dividetele in due parti e poi tagliatele per
il lungo). Con l’aiuto di un cucchiaio togliete la polpa e aggiungetela al
soffritto di cipolla e acciughe, lasciate cuocere per qualche minuto. Strizzate
il pane e ponetelo in una ciotola, aggiungete il parmigiano, i capperi, il
tonno, il soffritto, l’uovo, la menta, il sale e il pepe e impastate il tutto.
Riempite le zucchine con il composto. Ponetele in una teglia foderata di carta
da forno e infornate per 20-30 minuti a 180 gradi. Lasciate riposare le
zucchine per 5 minuti prima di servire.
The touch of mint makes you feel in the spring.
ReplyDeleteVery Palatable!
Recipe and easy to perform.
Thanks, Luinia
thanks a lot Luinia! let me know the result!!
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