Wednesday, May 16, 2012

Minisfoglie primavera

Another delicious starter. Flavours and colors of spring.
Un altro gustoso antipasto. Sapori e colori di primavera.


by Carmen

Mini puff pastry Spring
8 mini-puff pastry
8 cherry tomatoes
Fresh spinach (a few leaves)
Fresh cheese q.b.
1 egg yolk
Olive oil
salt
pepper

Cut the tomatoes into 4 parts. Wash the spinach leaves.
Put some cherry tomatoes, a few leaves of spinach and some cheese on the pastry. Season with some salt, pepper and a bit of olive oil. Close the pasty, forming some triangular bundles. Do the same with the other mini-puff pastry. Finally brush the surface with beaten egg yolk. Bake at 180 degrees for 20 - 25 minutes.
Once ready, let them cool for 5 minutes before serving.

Minisfoglie primavera
8 minisfoglie
8 pomodorini
Spinaci freschi (qualche foglia)
Formaggio fresco q.b.
1 tuorlo d’uovo
Olio di oliva
Sale
Pepe

Tagliate in 4 parti i pomodorini. Lavate le foglie di spinaci.
Mettete un po’ di pomodorini, qualche foglia di spinaci e un po’ di formaggio sulla sfoglia. Condite con un po’ di sale, pepe e un filo d’olio. Chiudete la sfoglia formando dei fagottini triangolari. Fate lo stesso con le altre minisfoglie. In fine spennellate la superficie con il tuorlo d’uovo sbattuto. Infornate a 180 gradi per 20 – 25 minuti.
Una volta pronte, fatele raffreddare per 5 minuti e poi servite.

1 comment:

  1. I know , I know....I read this recipe just after breakfast, but the picture and the certainty on the ability of cook made be hungry!!!

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