Wednesday, April 18, 2012

Truffles and chocolates with hazelnut


"The only way to get rid of temptation is to yield to it... I can resist everything but temptation." Oscar Wilde

"L'unico modo per liberarsi di una tentazione รจ cedere ad essa ... Posso resistere a tutto tranne che alle tentazioni." Oscar Wilde


chocolate with hazelnut
by Carmen

Truffles and chocolates with hazelnut
150 g dark chocolate
100 g milk chocolate
150 ml fresh cream
rum
hazelnuts
cocoa

Chop the milk chocolate finely and the dark chocolate as well.
Put the cream in a saucepan and let it almost boil.
Turn off the heat and add the chocolate to the cream. Mix together until mixture is smooth.
Put the mixture into a bowl and add some rum.
Let the mixture cool down.
Once cooled, place it in the fridge for an hour and a half.
After the interval, remove the mixture from the refrigerator. Form small balls with your hands. In some of them place a whole nut and make the ball with the help of the palm. In this way you have the whole nut in the center.
Arrange the balls on a tray covered with baking paper and place them in refrigerator for an hour.
In the meanwhile, chop the remaining nuts with a knife.
After one hour has gone by, take out your chocolate balls from the fridge. Dip the hazelnuts balls in the hazelnuts you have just chopped. Roll the other balls instead in cocoa powder to form your truffles.
Put your chocolates in a container and store in the refrigerator ... if some of them remain... : D!

  
Truffels
by Carmen
Tartufi e cioccolatini alla nocciola
150 gr cioccolato fondente
100 gr cioccolato latte
150 ml di panna fresca
Rum
Noccioline
Cacao amaro

Tagliate finemente il cioccolato a latte e quello fondente.
Mettete la panna in un pentolino e fategli raggiungere quasi il bollore.
Spegnete ora il fuoco e aggiungete alla panna il cioccolato tagliato. Mescolate il tutto fino a ottenere un composto omogeneo.
Mettete il composto in un recipiente e aggiungete del rum a piacere.
Lasciate che il composto si raffreddi.
Una volta raffreddato mettetelo nel frigo per un’ora e mezza circa.
Trascorso il tempo, togliete il composto dal frigo. Formate con le mani delle piccole palline. In alcune mettete una noce intera in un po’ di composto e con l’aiuto del palmo della mano formate la pallina. In questo modo avete al centro la noce intera.
Disponete le palline su un vassoio ricoperto con carta da forno e mettetele in frigo per un’ora.
Nel frattempo tritate le noci rimaste con un coltello.
Trascorsa l’ora, togliete le vostre palline di cioccolato dal frigo. Passate le palline con la noce nelle noci appena tritate. Le altre palline, invece, rotolatele nel cacao amaro in modo da formare i vostri tartufi.
Ponete i vostri cioccolatini in un contenitore e conservateli in frigo… se ne rimane qualcuno :D!!

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