Thursday, December 8, 2011

Courgettes stuffed with tuna and mint fragrance


As I promised, here is a second very tasty recipe. Enjoy your meal and for italian friends: enjoy the feast of the Immaculate Conception.
Come promesso ecco una seconda ricetta molto sfiziosa. Buon appetito e per gli amici italiani: buona festa dell’Immacolata.


Courgettes stuffed with tuna and mint fragrance
8 little courgettes or 3 large courgettes
150 gr tinned tuna
2 slices of white bread
2 spoons of milk
1 spoon of mint
1 onion
50 gr Parmesan cheese
3 anchovy fillets in oil
2 spoons of capers
1 egg
Pepper q.b.
Salt q.b.
Extra virgin olive oil q.b.
  
Wash the courgettes and boil them in salted water for about ten minutes. Meanwhile, cut the bread into squares and place in a bowl with milk. Chop the onion finely and brown it in a frying pan with oil and chopped anchovies. Drain the courgettes, cut the ends and divide them on their long side (if you use large courgettes divided them into two parts and then cut them on their long side). Remove the pulp with the help of a spoon and add the fried onions and anchovies and cook for a few minutes. Squeeze the bread and place in a bowl, add the Parmesan cheese, capers, tuna, fried, egg, mint, salt and pepper and mix everything. Fill the courgettes with the mixture. Put them on a baking tray lined with baking paper and bake for 20-30 minutes at 180 degrees. Let the courgettes cool for 5 minutes before serving.
by Carmen

Zucchine ripiene al tonno e profumo di menta
8 zucchine piccole o 3 zucchine grandi
150 gr tonno in scatola
2 fette di pane bianco
2 cucchiai di latte
1 cucchiaio di menta
1 cipolla
50 gr formaggio Parmigiano 
3 filetti di acciughe sott’olio
2 cucchiai di capperi
1 uovo
Pepe q.b.
Sale q.b.
Olio extra vergine di oliva q.b.

Lavate le zucchine e lessatele in acqua salate per circa dieci minuti. Nel frattempo tagliate a quadretti il pane e mettetelo in una ciotola insieme al latte. Tritate la cipolla finemente e fatela soffriggere in una padella con l’olio e le acciughe tritate. Scolate le zucchine, tagliate le estremita’ e dividetele a meta’per il lungo (se usate le zucchine grandi dividetele in due parti e poi tagliatele per il lungo). Con l’aiuto di un cucchiaio togliete la polpa e aggiungetela al soffritto di cipolla e acciughe, lasciate cuocere per qualche minuto. Strizzate il pane e ponetelo in una ciotola, aggiungete il parmigiano, i capperi, il tonno, il soffritto, l’uovo, la menta, il sale e il pepe e impastate il tutto. Riempite le zucchine con il composto. Ponetele in una teglia foderata di carta da forno e infornate per 20-30 minuti a 180 gradi. Lasciate riposare le zucchine per 5 minuti prima di servire.  

2 comments:

  1. The touch of mint makes you feel in the spring.
    Very Palatable!
    Recipe and easy to perform.
    Thanks, Luinia

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  2. thanks a lot Luinia! let me know the result!!

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