Thursday, December 15, 2011

Broccoli and walnuts salad


Today I dedicate this post to a delicious side dish. Good and easy recipe also as second dish. Good cooking to all of you!
Oggi dedico il post a un delizioso contorno. Ricetta facile e buona anche come secondo piatto. Buona cucina a tutti voi!


by Carmen
Broccoli and walnuts salad
200 gr broccoli
4 anchovy fillets
30 gr walnuts
Balsamic vinegar q.b.
Extra virgin olive oil
Salt q.b.
Pepe q.b.
Besciamella sauce (followed the recipe HERE but try to reduce the doses if you use the besciamella for this recipe only).

Prepare the Besciamella sauce.
Then cut and wash the broccoli. Boil it for 5 minutes in salted water. Drain broccoli and place it in a bowl. Add the walnuts and anchovies, salt and pepper and mix well.
Take a bowl, put a little of Besciamella sauce and add the balsamic vinegar and extra virgin olive oil and mix well. Arrange the Broccoli salad on a plate and sprinkle the mixture just prepared over. Enjoy!


Insalata di broccoli e noci
200 gr broccoli
4 filetti di alici
30 gr di noci
Aceto balsamico q.b.
Olio extra vergine d’oliva
Sale q.b.
Pepe q.b.
Besciamella (seguite la ricetta QUI ma cercate di diminuire le dosi se utilizzate la besciamella solo per questa ricetta)

Preparate la besciamella
Poi tagliate e lavate il broccolo. Fatelo bollire per 5 minuti in acqua salata. Scolate il broccolo e mettetelo in una ciotola. Aggiungete le noci e le alici, il sale e il pepe e mescolate bene.
Prendete una ciotola, mettete un po’ di besciamella e aggiungete l’aceto balsamico e l’olio extra vergine di oliva e mescolate bene. Disponete l’insalata di broccoli su un piatto e cospargete sopra il composto appena preparato. Enjoy! 

1 comment:

  1. WOW... That was definitely lekker!! Dank je wel! :-)

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