Friday, March 9, 2012

Broccoli and pumpkin veloute'

Today I dedicate this post to a delicious vegetables velouté.
It’s excellent for a healthy and nutritious meal. 
And then, it’s a quick dish to prepare ;)
Good lunch to all!
Oggi dedico il post a una deliziosa vellutata di verdure.
Ottima per un sano e nutriente pasto.
E poi, e’ un piatto veloce da preparare ;)
Buon pranzo a tutti!!

by Carmen
Broccoli and pumpkin veloute'
200 g broccoli
200 g pumpkin
1 shallot
1 bay leaf
Olive oil q.b.
Salt q.b.
Peper q.b.
1\2 liter of vegetable stock or water.

Cut the pumpkin into cubes and clean the broccoli.
Place everything in a saucepan. Add the shallots, divided into four parts and the bay leaf. Add some stock or some water and let it all cook until both pumpkin and broccoli are cooked. Turn off the heat and add salt and pepper.
Blend all with the immersion mixer until it becomes creamy. If it is too thick, add some stock.
Serve with toasted bread in the pan.


by Carmen
Vellutata di broccoli e zucca
200 gr di broccoli
200 gr zucca
1 scalogno
1 foglia di alloro
Olio di oliva q.b.
Sale q.b.
Pepe q.b.
1\2 litro di brodo vegetale o acqua.

Tagliate la zucca a cubetti e pulite il broccolo.
Mettete il tutto in una pentola. Aggiungete lo scalogno diviso in quattro parti e la foglia di alloro. Aggiungete il brodo o l’acqua e lasciate cucinare il tutto fino a quando la zucca e i broccoli sono cotti. Spegnete il fuoco e aggiungete il sale e il pepe.
Frullate il tutto con il mixer a immersione fino a ottenere un composto cremoso. Se risulta troppo denso aggiungete un po’ di brodo.
Servite con del pane tostato in padella.

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