Thursday, February 16, 2012

Pasta cherry tomatoes with basil and lemon fragance


The lunch time is coming closer and I am curious to know what good things you are preparing …
Today I want to indulge in something original but simple at the same time: pasta with cherry tomatoes and lemon fragrance. Try to make them, you willl be amazed!

Si avvicina l’ora del pranzo e sono curiosa di sapere cosa state preparando di buono…
Io oggi voglio concedermi qualcosa di originale ma semplice allo stesso tempo: pasta ai pomodorini e profumo di limoni. Provate a farle, ne resterete stupiti!

by Carmen
Pasta cherry tomatoes with basil and lemon fragance
Ingredients for 4 people
350 g of fettuccine
200 g of cherry tomatoes
1 tablespoon tomato puree
An organic lemon
Fresh basil q.b.
Salt q.b.
1 glove of garlic
Olive oil q.b.
Parmesan cheese (optional)

First of all put some water  on the stove to cook the pasta.
In the meanwhile, put some olive oil and a whole slightly crushed garlic  in a pun. 
Let it brown and add the tomatoes previously washed and divided them in half. Let it cook for a minute and add the tomato puree. Let it cook for 5 minutes and turn the fire off. Now add a pinch of salt and half a lemon juice.
Put the pasta to cook in salted water. Once the cooking time is past, drain it and place it in the tomatoes pun. Turn on the heat and mix everything for a minute adding some lemon zest. Turn off the heat and add the fresh basil. Put it in the dish and serve it with some parmesan.

by Carmen
Pasta pomodorini al profumo di limone e basilico
Ingredienti per 4 persone
350 gr di fettuccine
200 gr di pomodorini
1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
Un limone biologico
Basilico fresco q.b.
Sale q.b.
1 spicchio d’aglio
Olio d’oliva q.b.
Parmigiano (facoltativo)

Per prima cosa mettete l’acqua sul fuoco per cuocere la pasta.
Nel frattempo mettete in un tegame un filo d’olio e l' aglio intero leggermente schiacciato. Fate rosolare e unite i pomodorini precedentemente lavati e divisi a metà. Fate rosolare per un minuto e aggiungete il pomodoro concentrato. Fate cuocere per 5 minuti e spegnete il fuoco. A questo punto aggiungete un pizzico di sale e il succo di mezzo limone.
Mettete la pasta a cuocere nell’acqua salata. 
Una volta passati i tempi di cottura, scolatela  e mettetela nel tegame dei pomodori. Accendete il fuoco e fate amalgamare il tutto per un minuto aggiungendo la scorza del limone. 
Spegnete il fuoco e aggiungete il basilico fresco. Mettetela nel piatto e servitela con un po’ di parmigiano.

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