Friday, January 27, 2012

focaccia with tomatoes and olives

Today, I just want to prepare something tasty, and above all, easy to do.
What do you think about a good focaccia with tomatoes and olives? I like it even just with oil and salt. And how do you like it? I'm really curious about your ideas ...

Oggi ho proprio voglia di preparare qualcosa di gustoso e soprattutto facile da fare. 
Che ne dite di una buona focaccia con pomodorini e olive? A me piace anche solo con l’olio e il sale. E a voi come piace? Sono proprio curiosa di scoprire le vostre idee … 

by Carmen
Focaccia tomatoes and olives
Dough: Follow the recipe here
Tomatoes q.b.
Olives q.b.
Oil q.b.
Salt q.b.
Oregano q.b.

Prepare the dough by following the bread recipe. 
Roll out the dough on a baking sheet lined with baking paper and cover it with a cloth. Let it rise for 2 hours. 
Once it has leavened, cut the tomatoes in half and arrange them on the focaccia. Do the same for the olives. 
After, put some oregano, salt and oil. Bake in preheated oven at 200 degrees for 30-40 minutes.

by Carmen
Focaccia pomodorini e olive
Impasto: segui qui la ricetta
Pomodorini q.b.
Olive q.b.
Olio q.b.
Sale q.b.
Origano q.b.

Preparate l’impasto seguendo la ricetta del pane. 
Stendete l’impasto su una teglia rivestita da carta da forno e copritela con un panno. Lasciatelo lievitare per 2 ore. 
Una volta lievitato tagliate i pomodorini per metà e disponeteli sulla focaccia. 
Fate lo stesso con le olive. Dopo mettete anche l’origano, il sale e l’olio. Infornate nel forno preriscaldato a 200 gradi per 30-40 minuti. 

3 comments:

  1. I look it and I smell its beautiful flavor!
    now, in this office seems to be at home in Puglia!! A good week!

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    1. yes, the flavors of our land are wonderful ! A good week to you too !!

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  2. k voglia di focaccia in questa Roma freddolosa!!!

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