Thursday, January 12, 2012

Small cakes

Hello everyone! Now I want to propose something sweet! Something will surely like even the children: the small cakes. The doses are for 7-8 small cakes. I've divided them: some with chocolate and some with red fruits. Both delicious!

Ciao a tutti!! Oggi voglio proporvi qualcosa di dolce! Qualcosa che piacerà sicuramente anche ai più piccoli: delle mini torte. Le dosi sono per 7-8 mini torte. Le ho divise: un po’ col cioccolato e un po’ con i frutti rossi. Deliziose entrambe!! 


by Carmen
Small cakes

190 g flour
90 g butter
100 g sugar
100 ml milk
1 large egg
1 teaspoon of baking powder
1 teaspoon of vanilla essence (optional)
Grated rind of one lemon
A pinch of baking soda

A pinch of salt
Drops of chocolate or red fruits if you like it.

Cut the butter (at room temperature) into small pieces and add it to the sugar. With the help of a whisk or an electric mixer reduce the mixture to cream. Put the egg and salt and continue stirring. Then add the grated lemon rind. In a bowl add the sifted flour, baking powder, baking soda and vanilla (optional) and mix together. Join them to the egg mixture, sugar and butter in spoonfuls. Add the milk and mix it all so as not to form lumps. You can also add chocolate chips to the mixture or red fruits. With the help of a spoon to put some compound in paper cups with no fill to the brim. Bake in preheated oven at 180 degrees for 25-30 minutes. Baked your little cakes and let them rest for 5 minutes. Sprinkle them with powdered sugar and enjoy them!

Mini torte

190 gr farina
90 gr burro
100 gr zucchero
100 ml latte
1 uovo grande
Mezza bustina di lievito per dolci
1 bustina vanillina (facoltativa)
Scorza grattugiata di un limone
Un pizzico di bicarbonato
Un pizzico di sale
Gocce di cioccolato o frutti rossi a piacere

Tagliate il burro (a temperatura ambiente) a pezzetti e unitelo allo zucchero. Con l’aiuto di una frusta o sbattitore elettrico riducete il composto a crema. Unite l’uovo e il pizzico di sale e continuate a mescolare. Poi aggiungete la scorza del limone grattugiato. In una coppa unite la farina setacciata, il lievito, il bicarbonato e la vanillina (facoltativo) e mescolate il tutto. Uniteli al composto di uovo, zucchero e burro a cucchiaiate aggiungendo man mano anche il latte e amalgamate il tutto in modo da non formare grumi. Potete anche unire al composto gocce di cioccolato o dei frutti rossi. Con l’aiuto di un cucchiaio mettete un po’ di composto nelle pirottine di carta senza riempirle fino al bordo. Infornate nel forno preriscaldato a 180 gradi per 25-30 minuti. Sfornate i vostri tortini e lasciateli riposare per 5 minuti. Cospargeteli di zucchero a velo e gustateli!

2 comments:

  1. I haven't doubts. They seem very delicious but I'm sure they are also very good!!!See you soon!

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  2. I think they are very good!!! let't try to make it. it's very easy to make it ;)

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