Tuesday, April 10, 2012

Penne funghi e spinaci

The lunch time is coming closer. What do you think if we make a very good dish of pasta? :) Good lunch to everyone!
Si avvicina l'ora di pranzo. Cosa pensate se prepariamo un bel piatto di pasta? :) Buon pranzo a tutti!
by Carmen

Penne with mushrooms and spinach
Recipe for 4 people:
350 g  Penne
250 g mushrooms
150 g spinach
cream
salt
pepper
Olive oil
30 g Parmesan
1 clove of garlic
½ cup white wine
Parsley

Put a pot full of water on the fire, it will be used to cook the pasta.
Take a stich pan and put some olive oil and chopped garlic in the pan. Let it fry lightly and add the mushrooms previously cut.
Let if cook for a couple of minutes and then add a bit of salt and add a nuance of wine.
Then add the spinach and let them dry. Cook for another 2 minutes and turn the heat off.
In the meanwhile, put the pasta in water salted previously. When the pasta is cooked ‘al dente’, drain it and place it in the pan. Turn the stove on. Add some cream and parmesan and stir everything on high heat for a minute. Turn the heat off and add some pepper and chopped parsley. Serve and enjoy it.

by Carmen
Penne funghi e spinaci
Ricetta per 4 persone:
350 gr di penne
250 gr funghi
150 gr spinaci
Panna
Sale
Pepe
Olio d’oliva
30 gr Parmigiano
1 spicchio d’aglio
Mezzo bicchiere vino bianco
Prezzemolo

Mettere sul fuoco una pentola di acqua che servira’ per far cuocere la pasta.
Prendete una padella antiaderente e metteteci un filo d’olio e l’aglio tritato. Fate soffriggere leggermente e aggiungete i funghi precedentemente tagliati.
Fate cuocere per un paio di minuti aggiungete un po’ di sale e sfumate con il vino. Dopo aggiungete gli spinaci e fateli appassire. Cuocete per altri 2 minuti e spegnete il fuoco.
Nel frattempo buttate la pasta nell’acqua precedentemente salata. Quando la pasta sara’ ardente, scolatela e mettetela nella padella. Riaccendete il fornello. Aggiungete la panna e il Parmigiano e mescolate il tutto a fuoco vivace per un minuto. Spegnete il fuoco e aggiungete un po’ di pepe e prezzemolo tritato. Servite e gustate.

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